Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, JA, het werkt echt. Mijn ervaring met vet bevriezen is dat het echt werkt. Helaas is het alleen niet voor iedereen geschikt, waardoor er vele twijfelingen blijven of het nou werkt of niet werkt. Voor mijn eerste behandeling van vet bevriezen heb ik veel onderzoek gedaan naar wat de mogelijkheden waren. Op deze pagina ga ik jullie meer vertellen over wat ik in die tijd allemaal heb geleerd over vet bevriezen.

Op de markt zijn er vele verschillende apparaten aanwezig die vet bevriezen. Een goed onderzoek naar waar de behandeling uitgevoerd moet worden is dus wel een pré. Zelf ben ik er een beetje “verslaafd” aan geworden, waardoor ik ook verschillende apparaten heb mogen ervaren. Mijn ervaring en daarmee ook wat ik aanraad kan je hieronder te weten komen.

Inhoudsopgave

Hieronder ziet u een kleine inhoudsopgave met wat u op deze pagina kunt lezen. Door op onderstaand punt te klikken kunt u snel door deze pagina navigeren.

Hoe werkt vet bevriezen?

Vet bevriezen is wel erg grof in de mond genomen. Want dit ga je je eigen lichaam toch niet aandoen? En zijn de omliggende organen daar wel tegen bestemd? En misschien wel de meest gestelde vraag of het wel veilig is? De benaming van vet bevriezen bracht bij mij vele vragen op. De benaming van “vet bevriezen” vind ik daarom niet geheel op de juiste plek. Het zit namelijk zo: Met verschillende apparaten wordt de huid koud gemaakt vanaf de buitenkant. De huid wordt langzaam kouder, waardoor de daaronder liggende vetcellen kouder worden. Helaas voor de vetcellen kunnen ze niet tegen de kou, waardoor ze gaan krimpen. Wanneer de cellen dusdanig lang blijven krimpen, komt er een moment dat ze gaan knappen. KNAP, weer een vetcel weg. De geknapte vetcellen zullen daarna tussen de nog werkende vetcellen zitten. Deze geknapte vetcellen zullen na de behandeling door het lichaam natuurlijk worden afgevoerd worden. Wat je uiteindelijk dus gewoon uit plast. En zo werkt dus vet bevriezen.

Je lichaam heeft miljoenen vetcellen, onderverdeeld in verschillende lagen. De buitenste hardnekkige laag, net onder de huid, kan door het bevriezen bereikt worden. Het vetweefsel is het meest gevoelig voor kou dan ander lichaamsweefsel. Lichaamsweefsel is onder te verdelen in 4 soorten: dekweefsel, bindweefsel(waaronder onderander vetweefsel valt), spierweefsel en zenuwweefsel. Organen van het lichaam zijn uit verschillende combinaties van deze vier weefsels samengesteld. Het kristalliseren van vetweefsel is bij 4ºC, dit is dus het “KNAP” moment. Het vet bevriezen gebeurd altijd vanaf de huid, waardoor de afstand naar de organen groter is dan de naar de vetcellen. Doordat vetcellen in lagen te verdelen zijn, bevries je ook alleen de buitenste vetlaag. De laag die het dichtst bij de organen zit worden niet bereikt. Deze zijn alleen goed te bereiken door te bewegen. Daartegen over staat dat de buitenste laag niet direct wordt verbrandt tijdens het bewegen, waardoor deze moeilijk weg te krijgen zijn. Met vet bevriezen kun je dus snel deze vetcellen kwijtraken. Organen worden dus niet door de kou aangetast, waardoor de behandelingen veilig zijn verklaard.

Is vet bevriezen voor iedereen mogelijk?

Uit verschillende verhalen van specialisten en onderzoek is gebleken dat vet bevriezen niet voor iedereen geschikt is. Voor iedereen is het natuurlijk wel mogelijk om lichaamsvet te verwijderen. Vet bevriezen wordt in het vakgebied ook wel cryotherapie of cryolipolyse genoemd. Deze behandelingen bereiken het beste resultaat bij mensen die op gewicht zijn en blijven. Bij mensen met veel overgewicht, obesitas of mensen die veel schommelen met het gewicht niet geschikt. Voor deze doelgroep is liposuctie een veel beter alternatief.

Zoals eerder is gemeld bestaat het menselijk lichaamsvet uit verschillende lagen. De binnenste en buitenste vetlaag. De binnenste is de laag die zich om de organen bevindt. De buitenste is de laag die zich net onder de huid bevindt. Met goede beweging en gezond eten is de binnenste vetlaag goed aan te pakken. De buitenste laag, is een vetlaag wat amper doorbloed wordt. Het is erg moeilijk om deze vetlaag door sporten en gezond eten doen te verdwijnen. Het is op den duur natuurlijk wel mogelijk, maar dat vergt natuurlijk wel inzet en doorzettingsvermogen. Vet bevriezen is voor deze mensen die dus snel van de buitenste vetlaag afwillen een uitkomst.

Voor wie is vet bevriezen niet geschikt?

Het is dus duidelijk dat vet bevriezen niet voor iedereen geschikt is. Bij flink overgewicht/obesitas zijn vetcellen al 70 keer in omvang toegenomen. Het knappen van deze vetcellen gaat gewoon niet meer tijdens een behandeling met vet bevriezing. Dit komt omdat de vetcel niet meer goed afgekoeld kan worden. Het kristalliseren van de vetcel lukt dus niet meer.

Cryolipolyse is niet geschikt voor mensen met:

 • Hartkwalen;
 • Zwangerschap;
 • Epilepsie;
 • Huidaandoening;
 • Ontstekingen;
 • BMI boven de 30
 • Obesitas;
 • Veel schommelingen in gewicht;
 • Ernstige ziekte;

Let op: Cryolpolyse is niet geschikt voor het verliezen van gewicht. Ook om grote probleemzones aan te pakken is cryolipolyse niet de juiste manier om dit aan te pakken. Voor mensen onder de 18 wordt het afgeraden om cryotherapie uit te voeren. Dit komt omdat vetcellen tot ongeveer de 18e levensjaar wordt aangemaakt. Het is daarom niet handig om voor deze periode al cryolipolyse uit te voeren.

Behandelingen van vet bevriezen

Met vet bevriezen kan er op vele plaatsen vet weggehaald worden. Het werkt eigenlijk het beste waar het vet zacht is. De buik is daarmee het beste voorbeeld. De zwembandjes op de buik kan je vaak al snel vastpakken. Je voelt dat het vet “zacht” is, waardoor deze zone erg goed te behandelen is met cryotherapie. De zones die allemaal met vet bevriezen mogelijk zijn, zijn de:

Zones wat behandeld kan worden met vet bevriezen

 • Buik;
 • Lovehandles;
 • Taille;
 • Zwembandjes;
 • Billen;
 • Zadeltassen;
 • Benen;
 • Bovenarmen;
 • Onderkin;
 • Rug;
 • Heupen;

Let op: Na de behandeling moet er veel water worden gedronken. Dit zorgt voor een beter resultaat bij het vet bevriezen. Het water zorgt er namelijk voor dat de geknapte vetcellen snel afgevoerd kunnen worden, waardoor er beter resultaat is.

Resultaten na een behandeling

De resultaten van vet bevries behandelingen zijn er meestal direct. Dit komt omdat de omvang van de vetcellen is afgenomen. Om een eerlijk beeld te tonen is het handig om niet direct na de behandeling al te gaan meten. Doordat de cellen nog koud zijn, zullen deze nog gekrompen zijn. Wanneer de “normale” temperatuur weer terug is, zal er een eerlijker resultaat zijn. Dit komt omdat de niet geknapte vetcellen weer naar eigen omvang groeien. Het beste resultaat van de behandeling is 2 weken na de behandeling. De geknapte vetcellen zullen dan uit het lichaam zijn afgevoerd, waardoor het verschil echt werkelijkheid is geworden.

Komt vet weer terug na een behandeling?

Als vet eenmaal verwijderd is, is het ook echt weg. Vetcellen komen dus niet meer terug. Het is wel verstandig om gewoon gezond te blijven leven. Er kan natuurlijk nog altijd vet worden opgeslagen in de overgebleven vetcellen. Het is daarom belangrijk bij cryotherapie dat het lichaamsgewicht stabiel is. Vet zal daarom niet meer terugkeren, waardoor je mooi van je overtollige vetjes af kunt raken.

Wordt mijn huid slap na een behandeling?

Bij veel machines die vet bevriezen moet je meerdere keren terug komen om het perfecte resultaat te behalen. De duur van een behandeling op een zone is vaak niet heel lang. Dit komt omdat er maar een klein laagje vet wordt verwijderd. De huid is van zichzelf elastisch, waardoor je na iedere behandeling geen slappe huid krijgt. De huid herstelt zich in de tijd tot de volgende behandeling. Meestal na enkele weken kan de volgende behandeling weer worden uitgevoerd. De huid gaat er dan weer hetzelfde mee om als bij de eerste behandeling, waardoor de huid niet slap zal gaan worden.

Methodes van vet verwijderen

Door mijn eigen ervaring met verschillende methodes van vet verwijderen heb ik een top 5 gemaakt. Daarmee heb ik verschillende punten met elkaar vergeleken. Zo heb ik gekeken naar de behandeling zelf, prijs, bijwerkingen, risico’s en het resultaat in een tabel weergegeven. Waarschijnlijk zullen enkele methodes je wel bekend voorkomen.

Top 5 Methodes van vet verwijderen

Top 5BehandelingPrijzenGeschikt voorBijwerkingen en risico’sResultaat
1Cryo21 (Cryolipolyse)€ 100,- per behandeling. 6 behandelingen nodig.Kleine oppervlakteZo goed als pijnloos en geen bijwerkingen.Goede resultaten.
2Coolsculpting (Cryolipolyse)€ 600,- per behandeling. 4 behandelingen nodig.Kleine oppervlakteBehandeling kan pijn doen. Tot 6 weken na de behandeling kan de huid strak, gevoelig en beurs aanvoelenGoede resultaten.
3Cavitatie – Ultra sound€ 100,- per behandeling. 10 behandelingen nodigKleine oppervlakteBlauwe plekken, spierpijnWisselende resultaten.
4Liposuctie (operatie)Tussen € 1250 en € 2300Grote oppervlakteKans op ernstige complicaties aanwezig. Tot 6 maanden hersteltijdGoede resultaten bij grote oppervlakte
5Lipolyse (inspuitingen)Sinds 2011 verbodenKleine oppervlakteKans op ernstige complicaties aanwezig. Maanden hersteltijd.Wisselende resultaten

Naar mijn mening is de Cryo21 het beste voor behandelingen. Dit komt mede door de relatief lage prijs van de behandelingen met de daarbijbehorende bijwerkingen/risico’s. In tegen stelling tot Coolsculpting betaal je gewoon flink minder voor ook een goed resultaat. Als ik een methode moet aanraden dan is dat zeker de Cryo21 of Coolsculpting. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je gesteldheid is. Bij bepaalde doelgroepen zal cryolipolyse niet goed werken, waardoor Liposuctie beter is. Het is het beste als je je gewoon van te voren goed laat inlichten bij de instellingen waar u behandeld wilt worden. U kunt natuurlijk altijd zelf een gesprek aangaan met de behandelaars van verschillende methodes.

Ervaring met vet bevriezen

Mijn ervaring met vet bevriezen is erg positief. Toch krijg ik nog redelijk vaak negatieve reacties op waarom ik dit gedaan heb. Dit komt mede omdat het misschien nog een beetje taboe is in Nederland.” Je moet gewoon niet zo veel snoepen en gewoon veel bewegen. Die vetjes raak je dan vanzelf wel kwijt.” Hoor ik vaak. Dit heeft mij niet tegengehouden om de behandelingen stop te zetten. Ik beweeg zelf erg veel en let ook goed op mijn eten. Voor mij was het gewoon erg lastig om de laatste vetrolletjes kwijt te raken, waardoor dit voor mij de perfecte oplossing was. Doe ermee wat je ermee wilt doen, maar voor mij was dit echt is waar ik heel blij op kan terugkijken.

Plaatselijk vet verbranden bestaat niet

Mij werd altijd gezegd dat plaatselijk vet verbranden door middel van sport niet mogelijk is. Het probleem bij mij was dat ik best een slanke lange dame ben, maar al het vet op mijn buik ging zitten. Als ik veel ging sporten werd ik nog dunner dan dat ik eigenlijk al was, dus dat wou ik niet. Toch had ik wel een klein buikje wat me wel een stoorde. Met de Cryo21 heb ik 7 behandelingen gehad en zijn er toch wel 9 centimeter omtrek bij mijn buik afgegaan. Plaatselijk vet verbranden bestaat niet, maar plaatselijk vet verwijderen wel! Ik ben dus zeer tevreden over hoe ik uiteindelijk toch van mijn buikje af kon komen, zonder overal af te vallen.

Ook iets delen over cryolipoylse? Schrijf dan hier met ons mee!

40 reacties

 1. Marieke

  Na het lezen van jullie artikel, was ik overgehaald om me door de cryo21 te laten behandelen. Vorige week heb ik daarom dus mijn eerste proefbehandeling gehad. Ik moet zeggen dat het resultaat echt waanzinnig is. De behandeling was pijnloos met direct 2 centimeter resultaat. Ik heb gelijk een kuur van zes keer afgenomen, zodat het het beste resultaat heeft.

  1. C.

   Waar heb je dit laten doen?
   En wat zijn de kosten?

   1. Marianne

    Hallo C,

    Er zijn verschillende cryo21 salons in Nederland. Volgens mij zijn er nu ongeveer 35 salons die met deze methode werken. Dat is dan vaak wel in grote steden. Je kan het beste gewoon even gaan googelen naar Cryo21 en uw eigen woonplaats. Hopelijk vindt u dan iets, anders toch even andere plaatsnamen proberen

    Mvg

  2. Jay

   Hmm vraag mij af wat ik hiervan moet geloven. In het artikel staat dat je niet meteen na een behandeling moet meten, maar pas na een paar weken. En u zegt dat u meteen na de behandeling 2 cm kwijt was??

   1. Els

    Uit mijn ervaring met de Cryo21 heb je gewoon direct resultaat. Het resultaat na twee weken is alleen nog groter, aangezien dan alle kapotte vetcellen door je lichaam zijn afgevoerd. Misschien zelf maar eens proberen en zien dat het werkt 😉

 2. Lanaa

  Zijn er meer mensen met ervaringen met de cryo21? Ik wil graag jullie ongezouten mening over deze behandelingen.

  Bvd.

  1. Mayte

   Hallo ,heb net 4 behandelingen achter de rug ,sorry bij mij heeft het niet geholpen ,had me er veel van voorgesteld,mijn vet is 70 jaar misschien werkt het daarom niet,ik kreeg ook nog een speciaal dieet met bepaald aantal calorieën ,om af te vallen ,maar waar is dan die machine voor ,ik dacht toch voor vet ???

   1. Lanaa

    Helemaal geen resultaat is wel erg uitzonderlijk bij 4 behandelingen. Het kan soms voorkomen dat het inderdaad niet goed aanslaat, maar dat heeft dat te makkelijk met een te hoge BMI. Wat is uw BMI? Cryolipolyse is namelijk niet voor mensen met een BMI boven de 30.

    Bent u ook op hetzelfde gewicht gebleven van voor de eerste en na de 4de behandeling?

    Een lymfedrainage behandeling/massage kan ervoor zorgen dat de cryolipolyse behandeling beter resultaat geeft. Mogelijk dat het lymfestelsel even open gezet moet worden, om betere resultaten te boeken. Ook veel water drinken zorgt dat de kapotte vetcellen sneller worden afgevoerd. Afvoer duurt ongeveer twee weken, dus ook zeker niet eerder een behandeling ondergaan. Altijd minimaal twee weken ertussen.

    Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk dat de behandeling is uitgevoerd met een machine uit China? Of de behandelaar niet de juiste techniek gebruikt bij de behandeling om het vet te bevriezen. Doe hier altijd goed onderzoek naar, want er kunnen flinke nadelen aan zitten.

 3. Angela

  uitstekend geschreven, goed werk, dank je!

 4. Elle

  Leuke ervaring onder het kopje “Plaatselijk vet verbranden bestaat niet”. Kan mezelf helemaal in deze persoon plaatsen!

 5. Remco

  Op deze website staat dat bij 4 graden de cel knapt. Behandeling met de cryo21 wordt aanbevolen. Kijk ik op de website https://www.cryo21.nl dan staat daar dat de cellen worden afgekoeld naar circa 8 graden. Hier lijkt dus iets niet te kloppen.

  1. Lisa

   Zal waarschijnlijk bij een van beide een foutje in zitten. Voor de resultaten zal het echter geen verschil maken. Ook ik heb de Cryo21 behandeling ondergaan en sta echt perplex over wat de Cryo21 machine weet te bereiken. Ben begonnen met het buikvet verwijderen. Na de kuur ben ik doorgegaan met het verwijderen van het vet op mijn bovenarmen. Waanzinnige resultaten voor een goede prijs. Kan me helemaal vinden in dit artikel, behalve dat ene foutje natuurlijk.

  2. Gast

   Het is een blog, dus de schrijver heeft hiervoor een “onderzoekje” voor gedaan, maar dat wilt niet zeggen dat alles waar iemand over schrijft per direct klopt. De intentie is natuurlijk wel of de behandeling ook daadwerkelijk functioneel is. Als dat, zoals Lisa dat zegt ook daadwerkelijk is, dan maakt het toch weinig uit.

   Na de goede journalistieke vondst van Remco, kan de schrijver misschien wel even controleren wat de juiste gegevens zijn. Wellicht moet of Cryo21 of Cryolipolyseervaringen.nl een aanpassing maken.

 6. Jay

  U schrijft: Ja het werkt echt.
  En in de 3 alinea schrijft u dat u “verslaafd” bent geraakt aan de behandelingen en dat u op veel verschillende apparaten ben behandeld. Dit betekent dat u heel veel behandelingen heeft gehad.
  Waarom dan zoveel behandelingen als het echt werkt?

  Als behandelaars claimen dat hun behandelingen 100% werken en dat de resultaten blijvend zijn, waarom geven ze dan niet de garantie van Niet Goed Geld Terug?
  Want dan ben je pas als behandelaar geloofwaardig!

  1. Els

   Cryolipolyse kan op enorm veel plekken op het lichaam, misschien dat de schrijver ook voor zichzelf een beetje onderzoek heeft gedaan naar wat nou goed werkt. Er zijn vele soorten manieren van vet bevriezen, dus een beetje duidelijkheid in de markt is toch wel fijn.

   Wat betreft de garantie van salons, moet je misschien het kopje “Voor wie is vet bevriezen niet geschikt?” nog even lezen. Het werkt dus niet bij iedereen.

 7. Annabella

  ik ben zelf cryolipolise specialiste, werk met het Lokkima apparaat. Deze koelt de huid terug naar -4. een behandeling duurt 30 min, in tegenstelling tot de coolsculptingcenters, die in 1 uur koelen tot 4 graden (boven nul)
  de bewering dat de billen behandeld kunnen worden is NIET waar, de bil is een spier en het vet wat daar bovenop zit is niet weg te vriezen. Laat je dat niet wijsmaken, het is echt niet mogelijk.

  1. Celine

   Beste Annabella,

   Interessante comment. Ikzelf heb echter nog nooit eerder gehoord van de Lokkima. Na wat gezocht te hebben over het apparaat, valt er toch wel weinig over te lezen momenteel. Misschien kunt u als ervarene even meer informatie over deze “nieuwe” machine delen. Ik ben namelijk zelf als eigenaresse van een schoonheidssalon op zoek om een cryolipolyse machine te kopen.

   Wat betreft de billen kunnen die echter wel degelijk behandeld worden. U heeft inderdaad gelijk dat de bilspier niet te behandelen is, zoals ook in het artikel vermeld staat wordt alleen het bindweefsel(waaronder onderander vetweefsel valt) aangepakt. Vetweefsel is degelijk aanwezig bij de billen.

   Groetjes,

   Celine

 8. Annabella

  Beste Celine,
  Over Lokkima is in het buitenland veel te vinden, ik ben sinds januari jl officieel agent voor Nederland. Het apparaat werkt hetzelfde als het coolsculpting apparaat, alleen koelen wij terug naar -4, zodat de behandeltijd korter word, een half uur. Het apparaat is FDA approved, dus zeer veilig bevonden.
  Onder de bilpartij kan zeker gekoeld worden, op de billen niet, dit geeft ongelijke bobbelige huid. De zadeltassen en binnenkant van de dijen kan ook goed behandeld worden, dit geeft na een aantal maanden een mooi gestroomlijnd silhouet.

  1. Els

   Hallo,
   Ik zit al een tijdje te denken om een eigen salon te beginnen op dit gebied.
   Ik heb bedrijfsruimte,en de tijd.
   Wat zijn de kosten van het apparaat,en krijg je er een opleiding bij?
   Ik kan er verder nog niet veel over vinden.
   Groet Elske

   1. FreezeFat21

    Hallo Elske,

    De machines vind ik in het algemeen redelijk prijzig. Vandaar ook dat de behandelingen naar de klant nog redelijk wat kost. Ik heb vorige maand gekozen om de Cryo21 te kopen, aangezien deze heel goed in de markt bekend staat en goeden resultaten behaald. Ik kreeg een opleiding tijdens de proefbehandeldagen, dit zijn de dagen waar iedereen cryolipolyse kan uitproberen. Op 4 verschillende dagen behandelde we samen 10 personen per dag om uiteindelijk de manier van werken goed door te hebben. De resultaten waren verbluffend en meer dan 80% heeft een hele kuur van 6 behandelingen afgenomen. Deze kuur ben ik nu bij mijn klanten aan het afmaken, maar kijk er alweer naar uit om de volgende ronde te doen!

    Het beste wat je nu kunt doen is even informatie opvragen bij de distributeur. Tonne/Marlene kan je veel vertellen over de machine en al je vragen beantwoorden.

    Succes!

 9. lisa

  en hangende onderarmen met los vel kunnen die ook behandeld worden, en daarmee bedoel ik van elleboog tot pols

  1. Esmee

   Op de plaatjes is inderdaad wel iets te zien over de bovenarmen die doorlopen tot onder de elleboog, echter houdt daarna het plaatje op. Ik ben zelf ook wel benieuwd of dit mogelijk is. Het lijkt me bijna onmogelijk om te gaan bevriezen bij de pols, waar slagaders dicht onder de huid ligt. Straks bevriest je bloed, waardoor het uitzet en je aderen kapot springen ( zoals het idee van een bevroren waterleiding ). Het lijkt me dus best sterk dat het op dit gebied mogelijk is, maar ik kan fout zitten.

   1. T. S.

    Op de onderarmen is het ook mogelijk om vet te verwijderen, heb het opgevraagd bij de cryo21 en op de armen wordt voor vet verwijderen -3 graden en voor verstevigen -2 gehanteerd. Op de buik wordt er met -8 gewerkt om vet te verwijderen en wordt de huid zelf naar circa 8 graden afgekoeld. Bloed heeft een vriespunt vanaf 0 graden. Op de onderarmen wordt met een iets hogere temperatuur gewerkt, maar de huid wordt nooit lager dan circa 8 graden gebracht.

 10. Kaya

  Beste Annabelle,

  Ik kan ook niks vinden over de Lokkima. Waar bent u in nl te vinden of een Website met prijzen en behandelingen etc

  Mvg Kaya

 11. Annemarie

  Werkt cryo21 dus net zo goed als cool sculpting? alleen een heel stuk goedkoper?

 12. Samira

  Zelf ben ik een slanke vrouw met een klein buikje, de behandeling leek mij ideaal om het laatste beetje (wel duidelijk) zichtbare vet weg te krijgen. Ik leef gezond en sport veel.

  Helaas heeft het bij mij niet geholpen, erg jammer. Bij de na controle was het duidelijk zichtbaar en werd er nog een behandeling aangeboden om te kijken of het dan wel zou aanslaan. Maar helaas! Gelukkig heb ik netjes mijn geld terug gekregen.

  De service was goed en heb de contactmomenten als prettig ervaren. Het werkt niet bij iedereen! Dat gaven ze gelukkig van te voren aan.

  1. Chris

   Mag ik vragen waar je deze behandeling gedaan hebt? Erg netjes dat ze je geld hebben teruggegeven.
   Vervelend dat de behandeling bij jou niet werkte.

 13. Len

  Beste Samira 10 juni 2018
  Hebben ze ook verteld waasrom dan het bij u níet heeft gewerkt?
  En wáár bent u geweest voor behandeling?

 14. Monique

  Cryo21 is dat cryolipose?
  Wie is bekend met de behandelingen bij Dorien Schonenberg in Druten?

  1. Mar

   Ik heb veel slechte recensies gelezen over haar moet je maar even googlen anders.

   Ik heb vorige week een behandeling gehad bij de salon in Almere, geloof dat ik de naam niet mag noemen, maar heb veel slechte reviews over de studio in Druten gelezen of het werkt dat weet ik nog niet. Het is nog maar 4 dagen geleden vond het wel een grappige ervaring via vakantieveilingen dus heeft niet veel gekost

   1. Britt

    Beste Monique en Mar,

    Dorien Schonenberg in Druten werkt met de: “CoolipoTwin”, dat is volgens mij een “Chinese” variant van Coolsculpting. Coolsculpting is de variant met zuignappen om vet te verwijderen (cryolipolyse) en Cryo21 is de variant d.m.v. manueel te strijken. Bij Chinese varianten moet je altijd wel uitkijken hoor, waarschijnlijk zijn daardoor ook de slechte reviews erover geschreven. Mensen ervaren dus de CoolipoTwin als negatief.

    Groet

 15. sp

  Hallo
  ik wil het ook doen , maar dan in Middelburg
  heeft iemand daar ervaring mee

  1. Esmee

   Afslankpraktijk Zeeland (Mooi Figuur) aan de Gerrit van der Veenstraat 13 in Middelburg.

 16. Esther

  Goede morgen,
  Heeft iemand ervaringen met een bedrijf in Bussum of Huizen of omgeving?

  1. Linda

   Hallo Esther,

   Ik heb even voor u gekeken en heb drie klinieken gevonden in Bussum of Huizen.

   De eerste cryolipolyse kliniek heb ik in Bussum gevonden. Kliniek Sanders maakt gebruik van de “Cryojett” machine, wat er uitziet als een machine vanuit China. Ik zou daar geen behandeling van aandurven.

   De tweede cryolipolyse behandeling is van de Koreaanse machine “CLATUU”, bij Derma2care in Bussum. Ook hier zal ik geen behandeling ondergaan.

   Als laatste keus heeft u een behandeling bij Coolsculpting Centers het Gooi in Huizen. De Coolsculpting behandeling is zeer betrouwbaar en niet schadelijk voor uw lichaam. De prijs valt wel hoger uit dan de “neppe” varianten, maar om brandwonden en andere vervelende bijwerkingen te voorkomen, is dat het zeker waard!

   Wellicht zijn er nog wel meer behandelaars, maar dit is wat ik nu even zo snel kon vinden.

   Groet.

  2. Carrolyn van der Hoeven

   Hallo Hester,

   Ik heb een salon Austerlitz. Dat is net naast Zeist/Driebergen (30 min rijden) vanaf
   Bussum. Ik werk ook met de Cryo21 dus als je een proefbehandeling bij ons wilt proberen ben je van harte welkom!
   carrolstourofbeauty.nl.

   Verder wil ik even zeggen dat ik het artikel heel helder en duidelijk geschreven vind ,klasse!

   Groet,
   Carrolyn van der Hoeven

 17. Ingrid

  Je hebt nu ook bij Just Welness waar je die behandelingen kunt laten doen zijn die ook goed want daar is het erg goedkoop

 18. Wendy

  Ik wilde vragen of iemand een goede behandelaar in de buurt van Heerhugowaard weet die echt werkt??? En of je borsten ook gedaan kunnen worden??

 19. Christina

  Beste Carrolyn van der Hoeven, wat is naar uw mening beter.
  – de Cryo21
  Of een
  Full body in een cryo cabine

  Alvast bedankt voor uw respons

  Christina

 20. Petra

  Hallo! Ik heb een heel plezierig intakegesprek gehad bij CoolSculpting in Huizen. En afgesproken dat ik half januari daar ga beginnen met behandelingen. Mijn buik wilde ik laten behandelen maar het advies was ook de maag mee te nemen. Wat ik een goed advies vond, hierdoor wordt het wel een behoorlijk bedrag alles bij elkaar. Nu lees ik diverse recensies over Cryo21 als zijnde net zo goed (zelfs minder pijnlijke behandeling) maar een stuk goedkoper. Begin daardoor een beetje te twijfelen. Wat zal ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *