Wat is cryolipolyse?

Maanden lang in de sportschool aan het zwoegen, om die overtollige vetten kwijt te raken. Z’n 20% van alle Nederlanders ouder dan 15 jaar doet aan fitness. De afgelopen jaren is dat explosief toegenomen. Daarbij behoort fitness nu ook tot een van de meest beoefende sporten in Nederland. In Nederland alleen al zijn 2.7 miljoen mensen lid van een fitnesscentrum. Veel mensen hebben geen tijd of behoefte om iedere week in de sportschool te staan. Wilt u toch uw overtollig vet op uw: billen, buik of andere plekken op uw lichaam kwijtraken? Cryolipolyse is misschien wel de oplossing voor u!

Dermatologen dr. Dieter Manstein en R. Rox Anderson van de Massachusetts General Hospital, hebben in 2008 wetenschappelijk bewezen dat vet door middel van bevriezing natuurlijk kan worden verwijderd.

Door vetcellen te koelen onder de lichaamstemperatuur, breken de vetcellen af. Vetcellen worden namelijk gestimuleerd door warmte. Bij hogere temperatuur uitzetting, bij lagere temperatuur verkramping. Het lichaam zorgt dat deze kapotte vetcellen verwijderd worden via de urethra. Afgebroken vetcellen komen niet meer terug, waardoor u eindelijk van uw overtollige vet af kunt zijn.

Cryolipolyse behandeling

Om het beste resultaat uit uw cryolipolyse behandelingen te halen, moet u periodiek een behandeling aangaan. De behandeling van cryolipolyse verschilt ongeveer tussen de drie en zes keer, dit verschilt per kliniek en plaats op het lichaam.

Het is belangrijk dat u van te voren eerst een intake gesprek houdt met de behandelaar. Zo kunt u bespreken of het voor u geschikt is. De behandeling is namelijk niet voor iedereen geschikt, maar daar later meer over.

De cryolipolyse behandeling wordt dus meerdere keren uitgevoerd. Uit onderzoek is gebleken dat de afgebroken vetcellen na 15 dagen volledig uit uw lichaam zijn geëlimineerd. U kunt dus na 15 dagen weer een nieuwe behandeling ondergaan.

Een behandeling duurt tussen de 20 en 60 minuten. Door middel van koudetherapie brengt het apparaat een temperatuur tussen de 0 en -10 graden celcius op uw lichaam aan. Uw vetcellen zullen gedurende 20/60 minuten afkoelen tot ongeveer 8 graden. De vetcellen zullen langzaam sterven door de bevriezing, waarna het lichaam ze kan gaan elimineren.

De behandeling is natuurlijk, veilig, pijnloos, snel en betaalbaar!. Bekijk hier of er een kliniek bij u in de buurt is!

Cryolipolyse ervaringen

De ervaringen van gebruikers van de cryolipolyse behandelingen zijn erg goed. Hieronder kunt u een review lezen van een iemand die de behandeling heeft gedaan.

“Iedereen moet tegenwoordig er maar steeds beter uitzien. Mooie strakke lichamen komen steeds vaker voorbij, maar voor mij was dit gewoon erg lastig te behalen. Iedere week ging ik 2 a 3 maal naar de sportschool om me lichaam fit te houden. Ook eet ik erg gezond, maar toch zitten die vetjes me in de weg. Het was gewoon erg moeilijk om deze weg te krijgen. Via een vriendin van mij kreeg ik te horen van cryolipolyse. Ik was in een keer om, en wist dat dit de manier was om van die vetjes af te komen. Het resultaat bij mij was in twee maanden 5 kilo kwijt en een buikomtrek van 8,5 centimeter minder. Ik ben super blij met het behaalde resultaat!”

Resultaat voor en na cryolipolyse behandeling
Resultaat: Vrouw, 25 jaar, uit Alkmaar.

Cryolipolyse resultaten

Een voorspelling over de resultaten is moeilijk te doen. Bij iedereen persoon is dat anders. Het is namelijk afhankelijk van uw lichaamsconditie, leeftijd, maar ook de tijd dat het lichaam het vet al heeft opgeslagen. Voor een behandeling van zes keer bij buikvet, is het gemiddelde per behandeling een vermindering tussen de 1 en 2,5 cm. Na de behandeling, tijdens de 15 daagse vet eliminatie in uw lichaam, wordt ook nog eens gemiddeld 1 cm verloren.

Wilt u dus ook snel uw love handles wegwerken? Gemiddeld wordt er dus per behandeling 2 centimeter van uw buikvet verwijderd. Cryolipolyse is dus een erg snelle en resultaatgerichte oplossing om uw buikvet, onderkin, armvet, beenvet of andere vetten in uw lichaam te verwijderen.

Cryolipolyse nadelen

De behandeling wordt niet gedaan bij mensen die onder de 18 zijn. Kinderen maken nog volop vetcellen aan, waardoor het niet verstandig is om cryolipolyse daarbij uit te voeren

Ook voor mensen met obesitas of ernstig overgewicht is een behandeling niet mogelijk. Cryolipolyse is eigenlijk ontwikkeld voor volwassenen met een gezond eetpatroon en lichaamsgewicht. Als sporten niet voldoende is om de probleemzones te verhelpen, kan cryolipolyse te pas komen.

Voor de rest zijn er geen nadelen verbonden aan de behandeling.

Cryolipolyse kosten

De kosten van cryolipolyse zijn door u zelf te bepalen. Het ligt er natuurlijk net aan hoeveel behandelingen u ondergaat. Het gemiddelde is ongeveer 600 euro om goed resultaat te zien. Maar ook bij één behandeling is het natuurlijk al zichtbaar. De prijzen per behandeling zijn gemiddeld tussen de 100 en 200 euro. Dit varieert per kliniek en de behandel apparatuur.