Wat is CoolSculpting?

Coolscupting Apparaat
Coolsculpting praktijk voorbeeld

Coolsculpting is een product van Zeltiq en is FDA (zeer strict amerikaans medisch keurmerk) goedgekeurd niet chirurgische procedure dat met een handzame zuignap vet bevriest onder de huid. De behandeling is niet bedoelt om af te vallen maar om vet kwijt te raken op plekken waar het met diëten en sporten niet lukt. De gebruikelijke plekken om de behandeling uit te voeren zijn, armen, love handles, rug en de onderkin.

Werkt Coolsculpting echt?

Uit onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat coolsculpting een effectieve methode is om vet te verliezen. Echter werkt het niet voor iedereen, ideaal gezien werkt coolsculpting het beste wanneer de patient het dichtst bij haar ideale lichaamsvet percentage zit. Dit omdat het een methode is om vet te laten verdwijnen, niet om kilo’s vet af te vallen. Vaak heb je ook meerdere behandelingen nodig om echt resultaat te zien, de gemiddelde patient heeft tussen de vier en acht behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Wat zijn de Coolsculpting Kosten

De Coolsculpting prijs is sterk afhankelijk van welke zones en de frequentie dat je je laat behandelen. Uit een Amerikaans onderzoek onder 5000 behandelde patiënten  dat ze gemiddeld 2500 euro betaalden per complete behandeling. De Coolsculpting methode kost gemiddeld 500 euro per cyclus en staat altijd onder toezicht van een arts. De coolmax (buikvet bevriezen) is vaak de duurste behandeling omdat deze het grootste oppervlak bevat.

Coolsculpting Ervaringen

Wij hebben een aantal mensen gevraagd hun onafhankelijke ervaringen te delen op Cryolipolyse Ervaringen.nl:

Coolsculpting ervaring
Voorbeeld Coolsculpting resultaat na acht weken

Vrouw 59 – Dordrecht:
Ik heb nog nooit een platte buik gehad, zelfs niet als ik dagelijks sporten en een streng dieet volgde, ik was erg enthousiast toen ik voor het eerst las over Coolsculpting. Ik ben naar een Arts in Amsterdam gegaan waar ik al eerder een behandeling was ondergaan voor botox en fillers. Omdat ik al eerder ervaringen met deze arts had kon er ook nog iets van de prijs afgehaald worden. Ik had besloten om me love handles te laten bevriezen, het duurt ongeveer een uur voor beide kanten. In het begin voel je dat het een beetje zuigt maar na ongeveer 10 minuten voel je niks meer, ik lag op de stoel een serie op netflix te kijken.

Na de behandeling kon ik ook direct weer auto rijden en mijn kleindochter van school halen. Ik heb nog 3 keer de behandeling in de opvolgende weken ondergaan. In totaal ben ik 12cm van mijn omtrek kwijt geraak. Ik ben echt heel blij met de ingreep, heb me nog nooit zo goed in mijn lichaam gevoeld! Coolsculpting is het zeker waard.

Vrouw 24, Amsterdam
Al vanaf jongs af aan heb ik probleem met iets te veel buikvet, ik kan heel veel sporten alleen rond mijn buik en borsten blijft het altijd een beetje blubberig. Dus bij mijn eerste sessie besloten mijn buikvet te laten bevriezen, mijn middelomtrek was voor de behandeling 80 cm, drie maanden later na de behandeling had ik nog een omtrek over van 69cm. Dit is dus ruim 10cm kwijt dankzij coolsculpting!! Ik kan het iedereen aanraden, ik ga binnenkort mijn volgende behandeling volgen.

Coolsculpting Centers

In Nederland heb je inmiddels dertien officieel geregistreerde aanbieders van Coolsculpting.  Wij hebben op cryolipolyse ervaringen.nl ze allemaal verzameld en overzichtelijk weergegeven. Als u dus zoek naar coolsculpting in Amsterdam, of coolsculpting in Rotterdam kunt u ze op onze website vinden.